Kirjoittajiksi haluavia pyydetään lähettämään tekstin otsikko ja muutaman virkkeen mittainen kuvaus tekstin sisällöstä osoitteeseen sosiologilehti@gmail.com tai ilmoita kiinnostuksesi osallistua opiskelija & tutkija -juttusarjaan. Jo valmiin tekstin voi myös lähettää. Teksti hyväksytään julkaistavaksi mahdollisten toimituksen kommenttien ja tekstiin ehdotettujen muutosten jälkeen.
Uusien tekstien lisäksi julkaistavaksi soveltuvat myös jo kirjoitettujen kurssitöiden ja opinnäytteiden pohjalta kirjoitetut tekstit. Jokaisella hieman sosiologiaa opiskelleella on julkaistavaksi kelpaavaa materiaalia olemassa! Mahdollisia juttutyyppejä on lueteltu alla. Nämä kategoriat eivät ole sitovia, vaan ohjeellisia. Oleellisinta on sujuva kieli ja eheä rakenne.
- Artikkelit. Opinnäytteiden, esseiden tai kirjallisuuskatsausten pohjalta kirjoitetut pidemmät ja tieteellistä argumentaatiota noudattavat tekstit. Artikkelit voivat olla teoreettisia, metodologisia, pohdiskelevia tai perustua empiirisen aineiston analyysiin, ja niissä käytetään lähdeviitteitä.
- Katsaukset. Esimerkiksi kevyet etnografiset matkaraportit, jonkin tutkimusperinteen, tutkimusryhmän tai ainejärjestötoiminnan esittelyt. Tekstit voivat olla akateemisia tai puoliakateemisia.
- Haastattelut sosiologeista tai muista kiinnostavista henkilöistä.
- Puheenvuorot. Kolumnit, puheenvuorot ja kannanotot. Kantaa voi ottaa ajankohtaisiin ja ajattomampiin, tieteellisiin tai yhteiskunnallisiin kysymyksiin.
- Esittelyt ja arviot esimerkiksi kirjoista (tieteelliset tai muuten yhteiskunnallisesti kiinnostavat), kursseista tai yksittäisistä luennoista (väitökset, virkaanastujaisluennot, jäähyväisluennot jne.) ja tapahtumista (Sosiologipäivät jne.).